(Iahnia s ovneshko meso)
бутон за споделянеПродукти за ястието:
Нарязваме месото на средно големи парчета. Слагаме го в съд с малко вода и варим на тих огън, като посоляваме след завиране.
Когато месото омекне прибавяме последователно ситно нарязаният лук, червеният пипер, нарязаните на дребно домати, патладжани и пиперки, почистените от дръжки бамя и лютивите пиперки и заливаме с малко топла вода.
Задушаваме ястието на тих огън до готовност. След свалянето му от огъня поръсваме, украсяваме с магданоз.
Ястието е подходящо за празника Димитровден.
- 1 кг овнешко месо
- 1/2 чаша растителна мазнина
- 4-5 домата
- 4-5 глави кромид лук
- 4 пиперки
- 2-3 патладжана
- 1 шепа бамя
- 1-2 лютиви пиперки
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- магданоз и сол на вкус
Нарязваме месото на средно големи парчета. Слагаме го в съд с малко вода и варим на тих огън, като посоляваме след завиране.
Когато месото омекне прибавяме последователно ситно нарязаният лук, червеният пипер, нарязаните на дребно домати, патладжани и пиперки, почистените от дръжки бамя и лютивите пиперки и заливаме с малко топла вода.
Задушаваме ястието на тих огън до готовност. След свалянето му от огъня поръсваме, украсяваме с магданоз.
Ястието е подходящо за празника Димитровден.
--------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор, All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар