Продукти за ястието:
- 1 кг овче месо
- 1,5 кг картофи
- 150 г лук
- 24 дребни лукчета
- магданоз, дафинов лист
- черен пипер, сол
Нарязваме месото на парчета, като отстраняваме сухожилията, костите и тлъстините. Нарязваме едрия лук наситно, а 1/4 от картофите на тънки филийки.
В плитка тенджера подреждаме последователно парчета месо, лук, картофи и подправки, заливаме с топла вода, докато покрием месото и зеленчуците. Варим на слаб огън около 1 час.
Почистваме малките лукчета и попарваме за 3-4 минути във вряща вода, изцеждаме. Обелваме останалите картофи и нарязваме на четвъртинки.
Лукчетата и картофите прибавяме към месото и варим още 1 час под похлупак във фурна.
При сервиране месото слагаме в средата на чинията, а около него нареждаме лукчетата и картофите поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Сервираме топло ястието.
--------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор, All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар