Продукти за ястието:
- 1 кг картофи
- 100 г краве масло
- 2 броя яйца
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 150 г сирене
- 150 г кашкавал
- магданоз и сол на вкус
Измиваме картофите, сваряваме и обелваме. След като изстинат, настъргваме на ренде и посоляваме.
В намазана с масло тавичка разстиламе половината от картофите и поръсваме с настърганото сирене и масло.
Отгоре разстиламе останалите картофи и изсипваме млякото, смесено с разбитите яйца.
Ястието запичаме в умерена фурна, поръсваме с настъргания кашкавал и допичаме до порозовяване.
Поднасяме ястието поръсено с магданоз.
--------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор, All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар