Продукти за ястието:
- 1 кг агнешко месо без кост
- 2 връзки пресен лук
- 1 връзка девесил
- 1 връзка джоджен
- 1 връзка магданоз
- 4 супени лъжици олио
- сол на вкус
- черен пипер
В голяма тенджера слагаме агнешкото месо предварително нарязано на големи късове. Наливаме вода, която трябва да бъде двойно от обема на месото. Посоляваме и оставяме да ври на нормален огън.
Като заври започваме да припенваме, докато се изчисти бульона от пяна. След това прибавяме част от зеленият лук, който нарязваме наситно.
Оставяме да ври месото, докато омекне. След като омекне започваме да прибавяме към него другата част от зеления лук, нарязан наситно, връзката девесил (наситно), връзката джоджен (наситно).
Изключваме огъня и оставяме курбана да утихне. Сипваме курбана в дълбоки чинии (за супа) и поръсваме пожелание с черен пипер.
-------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор, All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар