- 1 кг агнешко месо
- 60 г мазнина
- 100 г кромид лук
- 500 г лукчета (арпаджик)
- 6 скилидки чесън
- 2 супени лъжици доматено пюре
- 20 г брашно
- 50 мл червено вино
- магданоз, дафинов лист
- черен пипер, бахар, чубрица, сол
Нарязваме месото на малки парчета и задушаваме в масло. Прибавяме нарязаният на дребно лук. Слагаме и дрените лукчета. Пържим до златисто.
Прибавяме брашното и пържим до златисто. Заливаме с виното, прибавяме доматеното пюре разтворено във вода и малко вода ( до покриване на нивото).
Прибавяме нарязания магданоз наситно, дафиновия лист - 2 листенца, няколко зърна бахар, щипка чубрица, черен пипер и сол. Слагаме и скилидките чесън.
Сипваме ястието в съд, капакът на който замазваме с тесто. Кебапът къкре на тих огън във фурна. Сервираме ястието с гарнитура от бял ориз и украсяваме по наш вкус.
--------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор, All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар