Продукти за ястието:
- 500 г кайма
- 1 голяма глава кромид лук
- 1/2 чаена чаша ориз
- 4 супени лъжици брашно
- 1 яйце
- 1 супена лъжица червен пипер
- 1 червен домат
- дафинов лист, черен пипер,бахар
- чубрица
- чесън - 3-4 скилидки
- брашно за овалване
Слагаме каймата в съд. Към нея прибавяме ситно нарязания (или настърган) лук, измитият ориз, чаена лъжичка чубрица, чаена лъжичка черен пипер и яйцето. Омесваме добре каймата.
Вземаме със супена лъжица от каймата и правим топка, която овалваме в брашно. Наливаме в дълбока тенджера 1,5 л вода, щипка сол и заваряваме под ключ.
Към врящата вода прибавяме внимателно топките и намаляваме огъня да стане тих. Прибавяме дафиновият лист, 3-4 зърна бахар. Варим, докато омекнат топките.
В друг съд сгорещяваме олио, към него прибавяме 4 супени лъжици брашно. Пържим до златисто брашното и оттегляме от огъня, за да прибавим червеният пипер.
Заливаме с водата, в която вряха топките и слагаме самите топки. Варим на тих огън. Преди да смъкнем от огъня яхнията, прибавяме обелените и нарязаните на дребно домати и счуканите скилидки чесън.
Сервираме ястието с картофено пюре.
--------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор, All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар