Продукти за ястието:
- 1 кг овнешко месо
- 1/2 чаена чаша растително масло
- 2 супени лъжици краве масло
- 1 глава кромид лук
- 2 супени лъжици брашно
- 1 супена лъжица доматено пюре
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 1-2 червени домата
- 2-3 картофа
- 1 шепа грах
- 1 шепа зелен фасул
- 1 морков
- 5-6 пресни гъби
- 1/2 глава целина
- 1/2 връзка магданоз, лютиви пиперки
- черен пипер и сол на вкус
Нарязваме месото на парченца и пържим в растителна мазнина, към която прибавяме ситно нарязаният лук, брашното и доматеното пюре.
Заливаме с бульон или топла вода, посоляваме и варим на тих огън. Прибавяме целината, морковите, зеленият фасул, грахът и гъбите, нарязани на ивички и задушени в кравето масло.
След около 15-20 минути прибавяме картофите, нарязани на филийки. Накрая слагаме обелените и нарязани на дребно червени домати, лютивите пиперки и магданозът нарязан на ситно.
Изсипваме ястието в подходяща тавичка и печем 10-15 минути във фурна.
--------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор, All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар