Интересни и любопитни статии !

Отвори ме

четвъртък, 28 октомври 2010 г.

0020: Арабско ястие

Самбуса с бяла риба (арабско ястие)


Продукти за ястието:
  1. 500 г бяло брашно (за 10 броя)
  2. 80 мл олио (1/3 чаена чаша)
  3. 500 г бяла риба
  4. 3-4 глави кромид лук
  5. сол на вкус
  6. кимион 1/2 чаена лъжичка
  7. черен пипер 1/4 чаена лъжичка
Приготвяне тестото на ястието:

Брашното и около 3 супени лъжици олио и 182 чаена лъжичка сол заедно смесваме добре да стане хомогенно, след това добавяме вода, докато стане меко тесто.

Оформяме малки топки (колкото едно яйце) и оставяме да почива, докато приготвяме плънката.

Приготвяне на плънката за ястието:

Слагаме рибата в студена вода, щом започне да ври, след 1-2 минути прецеждаме от водата и обезкостяваме и натрошаваме на малки парчета.

Запържваме лука в останалото олио, докато омекне, добавяме натрошената риба и сол на вкус. Пържим заедно, докато се получим еднородна златиста смес.

Поръсваме с черен пипер и кимион и оставяме да изстине.

Начин на приготвяне на арабското ястие:

Разточваме топките на тънко (около 2-3 мм). Слагаме от пълнежа в средата и прегъваме на две за да получим полукръг. Притискаме краищата, за да се слепят.

Пържим в сгорещено олио до зачервяване.

бутон за споделяне
--------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор, All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар