Интересни и любопитни статии !

Отвори ме

петък, 8 октомври 2010 г.

0004: Ястие с агнешко месо

Чомлек кебап с агнешко месо

  1. 1 кг агнешко месо
  2. 60 г мазнина
  3. 100 г кромид лук
  4. 500 г лукчета (арпаджик)
  5. 6 скилидки чесън
  6. 2 супени лъжици доматено пюре
  7. 20 г брашно
  8. 50 мл червено вино
  9. магданоз, дафинов лист
  10. черен пипер, бахар, чубрица, сол
Приготвяне на ястието:

Нарязваме месото на малки парчета и задушаваме в масло. Прибавяме нарязаният на дребно лук. Слагаме и дрените лукчета. Пържим до златисто.

Прибавяме брашното и пържим до златисто. Заливаме с виното, прибавяме доматеното пюре разтворено във вода и малко вода ( до покриване на нивото).

Прибавяме нарязания магданоз наситно, дафиновия лист - 2 листенца, няколко зърна бахар, щипка чубрица, черен пипер и сол. Слагаме и скилидките чесън.

Сипваме ястието в съд, капакът на който замазваме с тесто. Кебапът къкре на тих огън във фурна. Сервираме ястието с гарнитура от бял ориз и украсяваме по наш вкус.
--------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор, All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар