Интересни и любопитни статии !

Отвори ме

четвъртък, 7 октомври 2010 г.

0002: Ястия с овче месо

Ястие от овче месо с лук (българска кухня)


Продукти за ястието:
  1. 1 кг овче месо
  2. 1,5 кг картофи
  3. 150 г лук
  4. 24 дребни лукчета
  5. магданоз, дафинов лист
  6. черен пипер, сол
Приготвяне на ястието:

Нарязваме месото на парчета, като отстраняваме сухожилията, костите и тлъстините. Нарязваме едрия лук наситно, а 1/4 от картофите на тънки филийки.

В плитка тенджера подреждаме последователно парчета месо, лук, картофи и подправки, заливаме с топла вода, докато покрием месото и зеленчуците. Варим на слаб огън около 1 час.

Почистваме малките лукчета и попарваме за 3-4 минути във вряща вода, изцеждаме. Обелваме останалите картофи и нарязваме на четвъртинки.

Лукчетата и картофите прибавяме към месото и варим още 1 час под похлупак във фурна.

При сервиране месото слагаме в средата на чинията, а около него нареждаме лукчетата и картофите поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Сервираме топло ястието.
--------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор, All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар