Интересни и любопитни статии !

Отвори ме

вторник, 26 октомври 2010 г.

0017: Празнично ястие - питка с мая

Традиционна питка с мая (българска кухня)

Продукти за тестеното ястие:
  1. 1 кг брашно
  2. 1 супена лъжица захар
  3. 1 супена лъжица олио
  4. 1 жълтък
  5. 1,5 чаши вода
  6. мая за хляб колкото кибритена кутия
  7. щипка сол
Приготвяне на тестеното ястие:

Правим в брашното кладенче и слагаме захарта, солта, олиото и размитата мая. Омесваме твърдо тесто и оставяме 30 минути да престои, завито в кърпа.

Слагаме в намазана тава, разплескваме с ръка тестото и украсяваме пожелание. Намазваме с жълтък и слагаме в предварително загрята фурна.

Сервираме тестеното ястие със сирене, шарена сол и мед. Подходяща е за всички празнични случаи.
бутон за споделяне
--------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор, All rights reserved! традиции,празници,ястия,praznici,tradicii,iastia,yastia,iastiata,

Няма коментари:

Публикуване на коментар