Интересни и любопитни статии !

Отвори ме

сряда, 8 декември 2010 г.

0030: Постни ястия - супа от зрял фасул

Супено ястие от зрял фасул(
Продукти за супеното ястие:
  1. 500 г зрял фасул
  2. 3 глави лук
  3. 2 големи моркова
  4. 2 червени чушки
  5. червен пипер, растително олио
  6. магданоз, джоджен, сол
Приготвяне на супеното ястие:

Накисваме зрелия фасул във подсолена вода 24 часа. На другия ден изплакваме и заливаме с 1 1/5 л вода, прибавяме сол и заваряваме.

Варим около 30 минути, прибавяме нарязания лук на ситно, морковите настъргани на едро ренде, червените чушки нарязани на ивички и отново варим.

Прибавяме на няколко пъти по-малко растително масло и продължаваме да варим. Като омекне зрелия фасул смъкваме от огъня.

В тенджера слагаме другата част от олиото и загряваме. Махаме от загрятата плоча настрана и прибавяме червен пипер (за да не прегаря), разбъркваме и изсипваме запръжката в тенджерата със зрял фасул. Варим няколко минути.

Поръсваме с джоджен, магданоз, прибавяме оцет и сервираме ястието.
бутон за споделяне
--------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор, All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар