Интересни и любопитни статии !

Отвори ме

петък, 3 декември 2010 г.

0025: Ястия с риба

Ястие от шаран с чесън

Продукти за ястието:
  1. 4 порции шаран
  2. 20 г олио
  3. 200 г лук
  4. 4 лъжици бяло вино
  5. чесън, смлян черен пипер
  6. сол, лимон
Приготвяне на ястието:

Поръсваме почистените порции шаран с лимон и ги оставяме да престоят.

След около четвърт час ги подсушаваме, посоляваме и изпържваме от двете страни в сгорещено олио (15 минути).

Прехвърляме изпържените порции в затоплена чиния, в тигана от пърженето прибавяме нарязаните на тънки колелца лук и чесъна, нарязани на парченца, и пържим до пожълтяване.

Заливаме сместа с виното, посоляваме, поръсваме с черен пипер, завъряваме и заливаме порциите шаран.

Поднасяме с варени картофи и зеленчукова салата ястието.
бутон за споделяне
--------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор, All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар