Продукти за ястието:
- 1,2 кг риба (бяла риба, шаран)
- 60 г олио
- 3 супени лъжици доматено пюре
- 60 г лук
- 40 г моркови
- 40 г керевиз
- 3 скилидки чесън
- 80 г червени домати
- 2 супени лъжици брашно
- 20 мл бяло вино
- галета, дафинов лист
- черен пипер, червен пипер
- захар, сол
В съд загряваме мазнина на среден огън. Прибавяме лукът нарязан на дълго и тънко. След това прибавяме морковите и керевизът, нарязани на парчета, а чесънът - на скилидки.
Слагаме брашното и пържим. Прибавяме доматеното пюре, дафиновия лист, черният пипер и солта. Когато всичко това запържим, заливаме с бялото вино.
Пускаме обезкостените и нарязани на парчета риба, като върху всяко от тях слагаме глазура, приготвена от олио, малко брашно и червен пипер.
Нарязваме доматите на кръгове и подреждаме около рибените парчета. Върху всеки кръг слагаме (поръсваме) олио, галета, червен пипер, захар.
Така приготвеното ястие печем, залято с малко вода. Сервираме студено.
бутон за споделяне
--------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор, All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар