Продукти за ястието:
- 4 порции шаран
- 20 г олио
- 200 г лук
- 4 лъжици бяло вино
- чесън, смлян черен пипер
- сол, лимон
Поръсваме почистените порции шаран с лимон и ги оставяме да престоят.
След около четвърт час ги подсушаваме, посоляваме и изпържваме от двете страни в сгорещено олио (15 минути).
Прехвърляме изпържените порции в затоплена чиния, в тигана от пърженето прибавяме нарязаните на тънки колелца лук и чесъна, нарязани на парченца, и пържим до пожълтяване.
Заливаме сместа с виното, посоляваме, поръсваме с черен пипер, завъряваме и заливаме порциите шаран.
Поднасяме с варени картофи и зеленчукова салата ястието.
бутон за споделяне
--------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор, All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар