Продукти за ястието:
- 500 г зeле
- 1 глава лук
- 1 лъжица доматено пюре
- 1 лъжичка оцет
- 1/2 лъжичка захар
- 1/2 лъжичка брашно
- 30 г олио
- 1 дафинов лист, черен пипер, сол
Нарязваме почистеното зеле на ивички, наливаме гореща вода, посоляваме и задушаваме.
Прибавяме ситно нарязания и изпържен в масло лук, доматено пюре, оцета, сол, захар, дафинов лист, черен пипер и задушаваме.
Правим светла запръжка от маслото и брашното, добавяме я към зелето и задушаваме до омекване на ястието.
бутон за споделяне
--------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор, All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар