Продукти за супеното ястие:
- 500 г зрял фасул
- 3 глави лук
- 2 големи моркова
- 2 червени чушки
- червен пипер, растително олио
- магданоз, джоджен, сол
Накисваме зрелия фасул във подсолена вода 24 часа. На другия ден изплакваме и заливаме с 1 1/5 л вода, прибавяме сол и заваряваме.
Варим около 30 минути, прибавяме нарязания лук на ситно, морковите настъргани на едро ренде, червените чушки нарязани на ивички и отново варим.
Прибавяме на няколко пъти по-малко растително масло и продължаваме да варим. Като омекне зрелия фасул смъкваме от огъня.
В тенджера слагаме другата част от олиото и загряваме. Махаме от загрятата плоча настрана и прибавяме червен пипер (за да не прегаря), разбъркваме и изсипваме запръжката в тенджерата със зрял фасул. Варим няколко минути.
Поръсваме с джоджен, магданоз, прибавяме оцет и сервираме ястието.
бутон за споделяне
--------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор, All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар