Продукти за супеното ястието:
- 500 г домати
- 60 г растителна мазнина
- 1 малък морков
- 1 глава лук
- 2-3 стръка целина (корен)
- 600 г зеленчуков бульон или вода
- 2 лъжички нищесте
- 1 лъжичка захар
- бял черен пипер, сол
- магданоз
Изпържваме в маслото моркова и целината, нарязани на кубчета, ситно нарязания лук, изпържваме, прибавяме нарязаните на парченца домати и също ги изпържваме.
Наливаме бульона (водата) и варим половин час на тих огън. Пасираме супата, заваряваме отново и прибавяме разтвореното във вода или буьон нишесте, варим още 3 минути.
Посоляваме, подправяме, подслаждаме и поръсваме с пресен магданоз. Сервираме горещо супеното ястие.
бутон за споделяне
--------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор, All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар