Ястие с печени пъстърви и сос от каперси и гъби
Продукти за ястието:
1. 4 средно големи пъстърви
2. 100 г гъби
3. 60 г масло
4. 1 лъжица каперси
5. 30 г брашно
6. 300 г прясно мляко
7. 1 лимон, сол
Продукти за гарнитура на ястието:
1. 700 - 900 г картофи
2. 30 г масло
3. 1 лъжица прясно мляко, черен пипер
4. стерилизирани лукчета, сол
Приготвяне на ястието:
Подреждаме плътно една до друга почистените пъстърви в тавичка за печене. Прибавяме 30 г сгорещено масло,посоляваме, поръсваме с нарязаните на тънки парченца гъби, каперси, лимонена кора и лимонов сок. Покриваме тавичката с фолио и печем в слаба фурна 40 минути.
В сгорещено масло правим светла запръжка с брашното, разреждаме с прясното мляко и сваряваме. Прибавяме гъбите, каперсите, соса от печенето на пъстървите, посоляваме и подгряваме.
Сваряваме картофите, намачкваме ги добре, прибавяме мляко, масло, черен пипер и сол, разбиваме сместа и шприцоваме по периферията на овална, предварително затоплена чиния.
В средата подреждаме пъстървите, украсяваме със стерилизирани лукчета и поднасяме ястието.
бутон за споделяне
--------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор, All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар