Продукти за ястието:
- 600 г картофи
- парченце корен целина
- 2 глави лук
- 4 лъжици олио
- 1 л зеленчуков бульон
- копър, индийско орехче, сол
- 1 филия бял хляб, олио
Поставяме във врящ бульон обелените и ситно нарязани картофи, варим до омекване и пресоваме заедно с бульона.
Изпържваме в олио ситно нарязания лук и настърганата целина, прибавяме към пресованите картофи, посоляваме, подправяме и варим малко.
Поръсваме супата със ситно нарязан копър и поднасяме с изпържени в малко олио хапки бял хляб. Сервираме веднага ястието.
бутон за споделяне
--------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор, All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар