Продукти за ястието:
- шаран
- 120 г зелен фасул
- 120 г моркови
- 2 лъжици сварен грах
- 1 глава лук
- 1 лъжица стафиди
- 2-30 домата
- 2-3 скилидки чесън
- 1 лъжичка кимион
- 150 г шери
- 150 г вода
- магданоз, черен пипер, сол, олио
Посоляваме почистените порции риба и ги подреждаме в намазан с олио съд.
Пържим ситно нарязания лук в олио, прибавяме нарязаните фасул и моркови, изпържваме.
Добавяме нарязаните на четвъртинки домати, сварения грах, стафидите, ситно нарязаните чесън и магданоз, кимион, черен пипер, шерито, водата объркваме и заливаме порциите.
Печем най напред под похлупак и допичаме още 5-10 минути без похлупак. Може да консумираме топло или студено ястието.
бутон за споделяне--------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор, All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар