Продукти за ястието (10 порции):
- 1 кг месо за кюфтета и кебапчета
- 1 кг месо за шишчета
- 10 пържоли
- 10 дробчета
- подправки (сол, щипка сода бикарбонат,
- кимион, чубрица, червен пипер, черен пипер)
- зелен лук, магданоз
Месото за кебапчета и кюфтета приготвяме от предния ден. Смиламе и оставяме да престои.
На другият ден смиламе още веднъж и прибавяме подправките, содата разтворена в кафена чашка вода.
Всичко омесваме много добре и оставяме да престои 4 часа, след което оформяме 10 кебапчета и 10 кюфтета.
Оставяме да престои още 3 часа в хладилник. Изстудените кебапчета и кюфтета печем на гореща скара.
Пържолите също приготвяме от предния ден, като поръсваме с чубрица, черен пипер, червен пипер и сол.
На другия ден оформяме, очукваме с дървен чук и оставяме в хладилник за няколко часа. Охладените пържоли печем на гореща скара.
По същия начин приготвяме шишчетата, като нанизваме предварително на шишовете и печем на скара.
Дробчетата поръсваме с черен пипер и сол и печем на скарата накрая. Украсяваме ястието със стръкчета зелен лук и клонки магданоз.
бутон за споделяне
--------------------------------------------------
© 2010,Руминела - автор, All rights reserved!
Няма коментари:
Публикуване на коментар